Khamis, 27 Mac 2014

MH370, FOX & CNN

Assalamualaikum..

hari2 dri ini bkak fb sbb nk tgok prkmbngan MH370..i hope miracle thing will happen like ppl in flight save, not in Lautan Hindi..huhuhu..bukan xleh trma tpi Allah maha berkuasa, apa2 pn boleh berlaku..
bnda prtma bla bkak home fb kuar kt dpn mata ni brkaitan laporan brta dri FOX news, CNN bagai 2..mak ai sedap2 muluk ko jer cakap cm pilot and co-pilot tu pengganas, alasan dia because they are muslims..so what??????...ko ingat orang islam ni pngganas, lepas tu ada sorang minah saleh ni bolh jer bagi pendapat based on her instinct yg pilot2 tu pngganas sebab masa kes flight arab dlu tu sebut Allahu Akbar sblum terhempas. Allahu Akbar tu bukan perkataan pengganas tapi maksud dia Allah Maha Besar n ko ingat instinct ko tu boleh pakai..sengek..
Lepas tu fail geography ropunyer wrtwan2 CNN ni, huarhhhggg...Kuala Lumpur, Indonesia!!!????...bla msa ibu Negara ak yang canggih manggih tu dok kat Indonesia..kalo cam tu ak asal Kelantan, North Korea..hehehe..okey????..dah la nama PM aku salah, Najib Rahman???????..heiiii!!!!!!..read the information from whatever sources  (org pmalas jer mlas cari maklumat..jdi diorang ni?.......) before reporting news la...terok2 ropenyer wrtwn2 asing2 ni, not clever you !!!!!!...

p/s ; sory teremo, kte pantang tau org sedap mulut cam longkang kat Agama Islam & Malaysia..T_T


 

3 ulasan:

  1. Hanya allah sahaja yang tahu nasih mereka ini...hari2 berdebar dan tak sabar nk tahu new terkini

    BalasPadam
  2. Ehh..baru perasan nk BUTANG nk POLOW ni :-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..tq kak inform..bru perasa,,:)

      Padam